KONTROVERZNÍ PROJEKT ANEB TADY BYSTE SEDĚT NECHTĚLI

Špejle, kterou si jako prvnička v pečení pořídíte, je úplně naprd v momentě, kdy se s babincem před domem zapovídáte, a bublanina se peče a peče. Bylo to ťip ťop.

Vrabčáci Papáček s kamarádem už nejsou tak roztomilí, kálí nám tu, na co přijdou. Kšááá…

Krumlováci i přespolňáci se denně zajímají o projekt. První a jediná prohlídková trasa garsonky je vytížená na maximum. Mnozí si i rádi posedí, ale ještě radši šupky hupky peláší do svých klidných domovů. I kdepak, nikdo nám to tu ani trochu nezávidí.

Jde okolo jistá žena řka: „Co takhle podpořit drobné podnikatele v centru města, aby měli ve městě lákavější podmínky pro obchod. Nějaké ty pekárny, lékárny, mlékárny, zelinářství, švadlenky…Všechno s bezbariérovým přístupem. Máme ve městě dvoje papírnictví a ani do jednoho se s kočárkem nedostanete.

Pak nějaké slevy a cenové výhody pro místní. Jít s rodinou víc jak 2x měsíčně do restaurace nebo 4x měsíčně do kavárny není finančně možné. Polévka za 60,- Kč, běžná praxe.

Nebo aspoň pro stálé zákazníky kdyby měli slevu.

Opravit vysídlené budovy v centru města, aby se tam nestahovaly nebezpečné živly. Aby se člověk cítil bezpečně, vždyť dostat se z centra na Plešivec po setmění, to je o kejhák. Z lokalit Benešův most, městský park u jezu a altánku, okolí Linecké a plešiveckých schodů se stává /Šervůd/.

V podvečer za kulturou, mlaďas má konzík.

Odmlčujeme se na dva dny a v plné polní se opět ozveme na Slavnosti pětilisté růže. Snad nás, komparz, neušlapou. Nechci předjímat, ale jestli jsme se nevyspali doteď, tak na slavnosti už vůbec ne. Vsadím boty, a jestli tomu tak nebude, vyreklamuju tu křišťálovou kouli.