Na nákupech

Zásoby, které jsme si dovezli, pomalu docházely a bylo třeba vyrazit nakoupit. Věděli jsme už dřív z mapy, když jsme zkoumali, kam se to vlastně celá rodina vydáme, že na Latráně je Coop, tedy „Jednota“.

Docela nás zajímalo, co se dá v místě přímo naproti vstupu do zámku nakoupit a moc šancí jsme tomu nedávali. Očekávali jsme leda tak nanuky, pivo, vodu za ceny zohledňující sousedství honosných klenotnicví. Ale byli jsme příjemně překvapeni! V podstatě všechny základní věci (a hodně dobrot navíc) se v Coopu dá pořídit. Kvalita standardní pro tento typ prodejny.

Vzhledem k teplému počasí jsme pořizovali hlavně ovoce a zeleninu a potom věci typu mléčné výrobky, pečivo a podobně. Cenově při rychlém průzkumu se to průměru nevymyká. Tudíž i na takto lukrativním místě se dalo nakoupit poměrně slušně a cenově bez nějakých nepříjemných překvapení. Čerstvost a sezónnost v zásadě dodržena (k dostání byly například meruňky, ředkvičky apod.), zda tuzemské provenience, to jsme nezkoumali, protože jsme nenašli jinou možnost, kde podobný sortiment tady v docházkové a zejména v „donosné“ vzdálenosti od našeho bydlení pořídit.

Tady v samotném srdci centra jsme na zelináře, pekaře, řezníka a podobné prodejny zatím nenarazili a zřejmě tu vůbec nejsou. Ale mnohdy na ně už nenarazíte ani v jiných městských centrech, proto v tomto směru Krumlovu nelze moc vyčítat. Prodejna Coopu je asi vcelku využívaná turisty (v průběhu našeho nákupu tam proběhl nejeden školní výlet a na frontě u pokladny to bylo znát), ale jako dočasní místní ji opravdu oceňujeme a zřejmě zůstane naším jediným či jedním z mála zdrojů nákupů potravin, dokud budeme v Krumlově.

Další nákup proběhl v drogerii Teta, která je jen asi 20 metrů od našeho oblíbeného stolku na Latránu. Velmi dobře zásobená drogerie, v ní málo zákazníků, takže nákup proběhl rychle, příjemně a přehledně. Je skvělé, že je možnost nákupu tohoto typu zboží kousek od našeho bydlení, za ceny stejné jako v dalších prodejnách řetězce Teta (lukrativnost místa prodejny ceny nijak nezvýšila).

Po nákupech bylo třeba se posilnit. Protože na Latránu odpoledne sluníčko nesnesitelně pálilo, využili jsme stinného dvorku a uspořádali si společně s dalšími rodinami z pořízených zásob „salátový bufet“. My se svlažili vínem a naše uhoněné děti ve Vltavě.

Y.