Den 14.-dětský koutek

Včerejší den jsme celý strávili před domem. Děti se konečně začínají hrát bez rozpaků na ulici a přestávají se stydět. Dokonce si hrají jako doma, tzn. vymýšlejí různé lumpárny.

To si tak klidně sedíte před domem, a přijde za vámi dítě s lanem okolo pasu, že jde vyšplhat na balkon…

Dnes jsme dělali „pokus“, který se nazývá Hračky kolem domu. Nevím jak u Vás, ale já jsem zvyklá, že tam kde žijí děti, to je poznat. Někde leží míč, o plot je opřené kole (někdy i přes noc), na zemi leží zapomenutá panenka. Samozřejmě se zlobím, že hračky jim odpadají z rukou kudy prochází, ale až teď vidím, jak je město smutné a uniformní, když se nikde žádné hračky nepovalují. Myslím, že s naším příjezdem se i tohle změní 🙂 Kupodivu, se nad dětmi hrajícími na ulici nikdo zle nepodivuje, naopak se lidé usmívají. Tuto hru na nepořádek kolem domu jsem vylepšili- naše hračky půjčíme i kolemjdoucím dětem. Projekt se ujal. Holky napsali nápis „dětský koutek“ a my jsme pozorovali, jak se postupně deka zaplňuje. Skutečně nás navštívilo několik děti. Rodiče si opět spočinuli na našich židlích a děti si pohrály.

Večer jsme byli pozvání na kino! Promítalo se na ulici Široká, a o program i výběr filmu se nám postarali Jánští. Byl to moc pěkný večer. Děkujeme!