15.8.

Dnešní den jsme zahájili piknikem s ostatními rodinami přímo na Latráně. Tuto snídani v „trávě“ pro nás připravila rodina Janských na rozloučenou. Děkujeme!

Odpoledne nás v Široké ulici navštívil místostarosta Českého Krumlova, pan Hermann. Bylo to příjemné přátelské setkání. Pana místostarostu zajímal náš pohled na Český Krumlov, co vnímáme jako problematické a naopak, co se nám na Krumlovu líbí. Neptal se jen starších, zajímal ho i názor mládeže, což jsme (my mladí) velmi ocenili. My jsme se zase mohli podívat na Krumlov očima představitelů města.

Večer jsme navštívili místní kino.
Všimli jsme si, že zde panuje uvolněná rodinná atmosféra – čeká se i na opozdilé diváky. 🙂 A promítaný snímek – Pod jedním stromem-  nás překvapil drsným islandským humorem.
Chtěli bychom se ještě zmínit o paní Aničce, „babi Ani“, která se nezištně stará o čistotu domu, ve kterém bydlíme, a jeho okolí. Vymetla a vysbírala všechny nedopalky, které se válely před domem, vodou, kterou si nanosila z řeky, umyla počůraná zákoutí hned u vchodu, zametá schody a věší nám prádlo. Hovoří také s lidmi a zajímá se o historii domu i osudy jejich obyvatel. Její práce je nenápadná, ale maličkosti dělají život krásnější. Děkujeme babičce Aničce za osvěžující čajové „dýchánky“.