13. den | Brigáda v kebabu nevyšla | Pavel Adventurer

Spolumajitel kebabu Marvel očividně potřeboval na večerních šichtách pomoc a tak jsem mu poradil ať si sežene brigádníka. On přišel s tím, jestli bych tam nechtěl dělat já. Od této nabídky uběhlo pár dní a my čekali i na vyjádření jeho obchodního partnera.

Já si šel pro odpověď v sobotu podvečer. Jeho partner vyžadoval praxi v kebabu, což nebyl můj případ. Pak však Marvela napadlo, že mě naučí krájet maso. Skočil jsem se domů převléct a byl za hodinu zpátky jako a koni.

Postavil jsem se ke kebab grilu a začal krájet maso. Chvíli mi trvalo, než jsem si to ošahal a mezitím jsem se slušně opálil. Najednou přišel na návštěvu syn Marvelova partnera a po chvíli přišel i Marvelův partner. Bylo to pro něj velké překvapení, že tam krájím maso a vůbec se mu to nelíbilo. Chvíli něco hulákal arabsky na Marvela a pak odešel.

Po hodině přišel znovu, tentokráte i s jeho manželkou. Několikrát mně vyzval ať opustím kuchyni kebabu ale já jsem ho neposlouchal a čekal až mi řekne sám Marvel. Ten byl zase překvapený z jeho reakce a chování. Nakonec došlo na fyzické pošťuchování a já tedy svolil a opustil kebab. Na ulici před kebabem na sebe Marvel a celá rodina jeho partnera chvíli hulákali, což byla velká podívaná pro kolem postávající návštěvníky žvýkající kebab. Nemuseli ani nikam cestovat a arabská show jím procházela, jak žaludkem, tak očima a ušima. Já vše v klidu rovněž pozoroval.

Jakmile odjeli, tak jsem se vrátil do kebabu a zbytek večera jsem strávil s Marvelem jako vždycky. Srkal jsem mangový džus a když neměl žádné návštěvníky, tak jsem si s ním povídal. Po tomhle excesu mi bylo jasné, že brigáda v kebabu na celý srpen padá ale minimálně jsem si odnášel na české poměry dobrodružný zážitek a žaludek plný kebabu.