ÚZKÁ ŠIROKÁ ULICE.

Po ránu teta Gábi smyla kýblem to nadělení z kanálů, co tu po noční párty zbylo a rázem tu máme voňavou nedělní ulici, Pepíčka štrádujícím si to mezi kuželkami alias turisty na kole a ještě si u toho pískajíc. Mise splněna, hned dopoledne se naučil jezdit.

Svačíme tousty z našeho domácího hladového okna. Rodičovstvo se postaralo o dovýrobu bezové šťávy, přišla na návštěvu Jíťa, fanynka populární českokrumlovské skupiny Papouškovo Sirotci a Chlapi v sobě. Táta si přihřívá polívčičku. V mezičase si Pepíček s tetou Gábi odskočili do 3D muzea v Mastné ulici. Turisté se shánějí po letákách UNES-CO. Oslavenec Ondra se přišel omluvit za noční šrumec. Zastavuje se táta Hromádků s tříměsíční dcérečkou a brigádníci Lewisovi se psem. Naháníme psa barmanky od vedle. A soused odnaproti na nás familiérně od kabelek volá „Ahoj, sousedi.“ Družíme se i s paní Bajramovič z butiku na začátku ulice, která si přišla zjistit, cože se to tu děje. Místní sbormistr Lukáš Holec si taktéž s dětmi udělal odpolední procházku přes Širokou a vyptával se na projekt. Dezider Dunka se postará o nedělní vyvezení popelnic přeplněnými jednorázovými pláštěnkami Asiatů a od volantu volá, že na kafe nemá čas. Mamka najednou kouká, že na ní káplo, ale to jí teče mlíko, Kačenka už spí hodně dlouho. Ten vzduch ze Široké jí vyloženě svědčí. Pepíček nedbaje turistů opět využívá v nestřežené chvíli kanál před bankomatem. Na kus řeči se stavili příbuzňáci s malým munsterlandským ohařem Bredem a pančitelka ze školky s manželem a otesánkem Toníkem. V podvečer se Pepíček ještě vyřádí na kostách s autíčkem na ovládání společně s dětmi Rodiny 2 až 4, jenž se přišly seznámit. Pro 9 dospělých a 10 dětí je nám rázem Široká ulice úzká.

23:40 – Večerka. Jsme celí nesví. Ulice je nebývale poklidná. Až bychom řekli, že naše plešivecké sídliště je rušnější. Ale … povíme si zítra…