Den druhý anebo vlastně první? Sobota

Vzhledem k tomu,  že jsme přijeli v pátek večer a náš pobyt začal neúplně ideálně, dala by se sobota považovat za den 1, který jsme celý strávili v Krumlově.

Po bouřlivé noci, kdy se jedno z dětí dusilo kašlem, jsem byla odhodlána ráno vyhledat lékárnu a koupit vše potřebné. Zasedla jsem k internetu, neb v neznámém městě nevím, jak jinak to řešit, a hledala lékárny. Jaké bylo mé překvapení, že dvě nejbližší mají v sobotu zavřeno a ta, která otevřeno měla od nás byla vzdálena cca 5 km. Varianta vyrazit pěšky mi přišla jako utopie, s ohledem na čas strávený cestou. Podobně časově nelukrativní byla varianta dojít na parkoviště pro auto, dojet do lékárny, zaparkovat na parkovišti a dojít domů. Ono totiž ten, kdo bydlí v centru nemůže ke svému domu jen tak autem. Je potřeba si vyjednat povolenku u Městské policie na konkrétní SPZ, datum, časové rozmezí a zaplatit úžasných 100 Kč. A to se vyplatí, no ne? Třetí varianta, která mě napadla také nevyšla, neb MHD na této trase v sobotu spíš nejezdí než jezdí. Ještě že přijeli kamarádi a sirup mi dovezli…

Dopoledne jsem vyrazila uspat syna v kočárku. I když jsem nasadila ultra pomalé tempo chůze, stále jsem měla pocit, že jej z kočárku vysypu a že nemůže usnout. Opak byl pravdou. Dítě přežilo a usnulo. No jo, ale co teď. Dítě spí, zahrádku nemáme, byt ve třetím patře…Tak si sednu s rozečtenou knížkou na náměstí. Dojdu tam a turisté, kam se podíváš. Sedla jsem si na volnou lavičku, průběžně se mi měnili spolusedící. Dorazili muzikanti (to potřebujete ke spícímu dítěti), přijela troubící svatba (asi stopadesát aut), stín zmizel a v následujících 2 hodinách se již neobjevil… Nicméně nutné říct, že dítě spalo a já si přečetla kus knihy. Dle obsazenosti laviček soudím, že by jich neškodilo víc. Tím, že nebylo moc poznat, kde je silnice a kde už ne, bylo to dost nepřehledné.

Odpoledne jsme vyrazili s dětmi obhlídnout kašnu a řešit, proč tam lidé háží peníze a kolik jich tam už asi je 🙂 , dali si zmrzlinu, výbornou, točenou. Zvláštní je, že na Latráně nenajdete zmrzku pod 35 Kč, ale o dvě ulice vedle už je za 25. Při více zmrzlinách docela rozdíl. Skoukli jsme vodáky, spousty z nich pozdravili a vypili si dobré pivo za zvuku prijemne hudby v restauraci.

Když to vezmu kolem a kolem, tak z prvního dne mám dobrý pocit, hlavně teda z části mimo centrum.