PLZEŇ ZA 90,- KČ – TO CHCEŠ!

Krumlov je príma takhle po ránu, ale procházka se musí stihnout do 8 hodin. Naší mlaďasce je dnes 10 měsíců, dopoledne jsme sfoukli prohlídku u doktorky. Ale řeknu vám, v centru by se dalo jíst z dlažby, vyjedete mimo, střih a jako mávnutím kouzelného proutku jiný svět. Chodníky ke středisku na Špičáku v dezolátním stavu, je to o vyvrknutí nohy. Parkoviště Jelenka přeplněné tak, že auta parkují i v prostoru, kde mají průchod pěší. To nemluvím o neudržovaných plešiveckých schodech, které jsou doslova k zblití, vždyť stačí vzít v rámci prospěšných prací vapku.

Nevyhovující chodník podél panelového domu v ulici 5. května 233-238 (zadní část) na Plešivci.

Parkování v ulici Rybářská.

Bezplatné parkování u plaveckého bazénu.

Linecká č.p. 53, 266 (sousední domy se ZŠ Linecká), jsou v havarijním stavu. Odlupující omítka, uvolněné cihly atd. mohou ohrozit chodce.

Rodiny z Latránu na návštěvě, uvažuji, že uděláme škatulata, bychom zvizitýrovali zase jejich rajon. Hlásí, že na ně na náměstí volal Pepíček v policejní čepici při školkové exkurzi na městskou policii. Zastavuje se pán, který tu v 97. roce bydlel, paní Braunová, patriotka z Latránu se čertí, že sem chtějí přivést život, že sem už nic nepřivedou a nějaká Kateřina Šedá z Brna, která o tom ví kulový, tu dělá projekty, které se sem nehodí a to, že ji mrzí. Že to chápe, že musí projekt v Bienále představit, ale pro nás místní to nic nepřinese a že to tu nikdy nebylo, peřiny v oknech, že tu dřív bydlela honorace, a když už, tak dávali duchny do dvora. Já peřiny v oknech vítám, protože i v těchto parných dnech je byt vlhký. I ty sušenky máme vláčné. Další obyvatelka z Široké jde do vrtule nad současnými i minulými radními, kteří to tu, jak říká, zazdili. „Oni sem ani ti opraváři do centra nechtějí jezdit. Když řeknu, že bydlím v Široké ulici, opravář na pračku mi řekne, že přijede v 6 ráno, že se s těmi pracovníky města nebude hádat. (upraveno, původní text byl peprnější). Diskutujeme o vyjíždějících sloupcích na okraji pěší zóny. Městský policista v civilu říká, ať už tu ty sloupky jsou. Jen za tu dobu, co tu stojím, tu projelo minimálně 10 aut, které tu nemají co dělat. Já říkám, že bude ale zase výjimek a výjimek…Tohle se ti v Rakousku nestane, tam za tebe jako za ubytovaného ubytovatel zodpovídá, vyložíš kufr, naložíš, pak už sloupek nezajede. Maminy se utrhly od plotny, jdou si povyrazit a hlásí, že v bývalém „měšťáku“ na náměstí Plzeň za 90,- Kč. To by mi ani nechutnala. Partu přátel, náhodné kolemjdoucí i všudypřítomné turisty jsme nechali za zády a hurá na dva dny do klidu za babičkou. Její zahrádka nezůstane ladem, mamina si zabrala sekání a táta bude v garáži třídit šroubky do krabiček. Třeba se mamině ve čtvrtek poštěstí přečíst si noviny z minulého pátku. Dávají nám vědět přátelé, že v Široké je nuda, když máme volno, tak že nás zastupují. Je to milé. Pojídají zmrzku před naším domem, prohánějí se tam na čtyřkolce, s kopačákem…