HŘMÍ, NEBO JSOU TO KUFRY TURISTŮ?

Peťa s Evanem donesli třešničky z domácí zahrádky. Taková normální rodinka nás přišla pozvat na dnešní narozeninovou párty na Latrán pod kamery. Mamina zadělává na bábovku, děti míchají, zatímco ostatní maminy vylévají vaničku po venkovním koupání. Je neděle, velké prádlo. Ještě v poledne to vypadá, že se tento den ponese v poklidném duchu, to než přišly holky Jírů. Blbneme se stříkací pistolí, ono to jinak ani v tomhle parném období nejde. Vypadá to, že místní o víkendu centrum moc nevyhledávají.

 

Včerejší hudební produkce u sousedů byla naštěstí poslouchatelná, tudíž se sobotní noční přesun domů tentokrát nekonal. Na konci Široké také vyhrávají, rovněž se to dá poslouchat. Pepíci jdou na kostky uspat Káťu a jako každé krumlovské dítě spí do minuty.

Tak jestli nebyla mamina hodinu vidět na kameře, je to proto, že na tři krát dělala narozeninovou bábovku. Přistoupila na výzvu paní Jirmusové, která hned na výběrovém řízení odhalila, že to má mamina s vařením a pečením na štíru. Prvně nevysypala formu, podruhé formu pečlivě vymazala a všimla si, že nevysypala formu, až když tam lila těsto a potřetí si všimla, že nevysypala formu, až když tam lila těsto. Tohle není normální. Normálně se jí to nestává, normálně totiž nepeče.

Na vyvedené narozeninové párty mamina dostává funkci a hlídá místnímu panu Bodlákovi psa, původně ho nechal u kandelábru, když chtěl nakoupit a rázem do něj Vietnamčík ládoval zmrzlinu. Teď už nechtěl nic nechat náhodě.