DĚTI ULICE

Hned po ránu padl od místní občanky, která mamině donesla antistresové omalovánky návrh, že by nebylo od věci vézt evidenci obyvatel, kteří po prokázání občanským průkazem s trvalým pobytem Český Krumlov, dostanou zvýhodněné vstupné například do expozic po městě. Město v rámci grantového schématu, který tu běží, doplatí rozdíl. Lidi do města potom budou chodit. Trnem v oku je pro místní například Wágnerka, domov pro seniory, samostatná výdělečná organizace, která dostává od města dotace. Proč dostává dotace Mezinárodní hudební festival, kde lístek stojí šílené peníze a Krumlováci na něj nemají?

Oběd dnes zajistil Ondra z kavárny odvedle. Ten výborný řízek chtěla mamina pro vás vyfotit, jenže hlad byl neúprosný a vzpomněla si na to při posledním soustu.

Dneska po poledni jsme tu naši kramárnu před domem sklidili, vypadalo to, že bude pěkný šupec a nic z toho. Tak jsme si venku udělali kadeřnický salon a Jíťa pletací koutek. Došlo i na břišní tance.

Dostali jsme sprdunk od dědy, že máme jiné priority a lítáme si po Široké, že zahrádka je ladem, hrášek, co se urodil nikdo nesbírá a jahod se také urodilo. Mamina jde sčesat zahrádku.