Krokodýl v kašně

Děti fascinovala kašna na náměstí. Nebylo dne, aby se v ní necachtaly.

No a aby to nebylo jen tak, jednou nám do ní spadla hračka. Malý plastový krokodýl, který byl pro svého majitele velmi cenným.

Mise dne byla jasná: vylovíme krokodýla z kašny.

Přemýšleli jsme jak a čím. Malé sítko přidělané k tyči se jevilo nejekonomičtěji, ale ve vybavení našeho domu nebylo… V hračkářství měli síťku ma rybky i rybama a dalšíma věcma kolem přes 100. Vietnamec v Široké měl samostatnou síťku za 80. Pořád se nám to zdálo moc. Pak přišla Petra s tím, že jednu takovou síťku mají doma a donesou nám jí.

Vše potřebné vybavení jsme měli, došli jsme se síťkou, násadou, provázkem a izolepou ke kašně. A taky s hromadou nedočkavých dětí. Vytvořili jsme prodloužení síťky a šli na věc. Pomohl nám jeden kolemjdoucí. Ostatní fotili a bavili se.

Mise byla nakonec úspěšná, krokodýl byl zachráněn.

Mimochodem ten pán, co nám pomáhal s krokodýlem, vylovil z kašny kámen, že je to nějaká hra, kdy je zapotřebí se s ním vyfotit a nahrát na facebook. Pána jsem vyfotila, ale prý nemá telefon ani facebook, tak ať to tam za něj dám já. S tím bych problém neměla, ale nenašla jsem kam, tak to dávám aspoň sem, třeba si to tam cestu najde…