RADNICE DOSTÁVÁ ČERNÝ PUNTÍK PŘÍMO NA KEBULI.

Miluju uklízení binčusu, který jsem sama neudělala. Proto jsem se vdala a stala se matkou. Musím to stihnout, než začne kolotoč s novináři. Uznávám však, že uklízení mám radši než vaření/pečení, což jste ostatně poznali v minulém příspěvku. Ale bublanina se povedla. Díky Lewisovcům a Bednářovcům za čerešně.

Vypadá to, že se naše obydlí v Široké stává srocovacím místem pro UNES-CO deník přání a stížností. Dneska to bylo o psychické přípravě na to, probrat se všemi těmi podněty od místních a hodit je na papír.

Stala se nám tady takový ošklivý, skoro bych až řekla nepěkný, příšerná věc:-)

Hned po ránu místní kverulant běsní, že si Krumlováci kvůli prázdné městské pokladně připlácí daň z nemovitosti a komunální odpady. Ta radnice se opravdu nezastaví před ničím.

A pak nás navštívily rozohněné plešivecké maminy, které na nejhustěji obydleném sídlišti postrádají dostačující dětské hřiště. To „exkluzivní“ hřiště, které v CKTV náš pan starosta vychvaloval, nacházející se na pozemku ZŠ Plešivec, má pro veřejnost nevhodně stanovené otevírací hodiny (15:30 – 17:00, 18, 20). A to kolikrát ani není dodrženo a hřiště je zavřené i v tuto dobu. Cedule s „nutno objednat předem“ je pasé, protože dopo i odpo hřiště využívá ZŠ, notabene jít na hřiště s dětmi si neplánujete den, dva dopředu, abyste si volali o rezervaci. Jsou zde nefunkční atrakce, ke kterým je potřeba zakoupit jakousi kartu. Správce hřiště nemá informace, ani v kanceláři Prosportu se ničeho nejde dopídit. Celkově vyšlo hřiště na nemalý peníz, jeho provoz je drahý (financován je zde správce, kamerový systém). Toto se prý nepovedlo, pane Martine Tomko. Nápady s novým hřištěm mají maminy v hlavě a na předložených dokumentech už přes rok, realizace radních ovšem pokulhává. Jsou tam nějací pomalí.

V rámci aktivit městského úřadu a jeho běžného rozpočtu je třeba dle plešiveckých maminek více dbát na úpravu a výsadbu zeleně, zvýšení počtu odpadkových košů, lamp a laviček, opravy chodníků a pozemních komunikací a v neposlední řadě zajistit, aby pozůstatky dětských pískovišť neznečišťovala všeliká havěť, včetně individuí, které na nich akorát tak konzumují alkoholické nápoje a pohazují použité injekční stříkačky. On vůbec pohled na veřejná prostranství, namátkově např. restaurace Skleník, či lavičky u Vltavy nad jezem na dolním Plešivci u výlepové plochy, které se stávají rojištěm soc. slabých občanů skýtá nejednomu, včetně našich nejmenších, pastvu pro oči. Ono je potřeba i v místech, kam noha turisty nevkročí, sjednat pořádek a učinit taková opatření, aby nedocházelo k narušování veřejného pořádku a občanského soužití (popíjení alkoholu, vulgární napadání kolemjdoucích…). Očekávalo by se, že město bude ve výborné finanční kondici, když Krumlov navštíví ročně 2 miliony turistů.

Děkujeme komusi, kterýž nám dal za kliku týdeník 5+2 s fotkou naší rodiny na titulní straně. v

Dnes se tu cítíme jako sevření v oprátce, padne šestá a mizíme na dva dny fuč.

Biedermeierovská idylka: