Poznámky z 20. 6. 2018

Je středa, po 7. hodině, prochází 4 metaři, pak projíždí auto, které sváží odpadky. Na opravovaném domě včera zmizelo lešení, takže na Slavnosti bude krásný.

V 8.45 vyjdu z domu, je uražený kus vystouplého arkýře na domě Pizzerie, způsobila to vysoká dodávka, která vezla zboží, řidič chtěl zřejmě ujet a sousedka zavolala policii.

                               

Jdu vyhodit odpad a vidím, že u pivovaru projedou 2 lidi na 1 koloběžce. Na U Klášterním dvoře zahlédnu i pana starostu.

Jdu na Městský úřad k rybníku. Procházím kolem kontejnerů u pivovaru a vidím, že kdo chce, umí si kontejnery najít a třídit.

Před budovou Městského úřadu stojí koloběžka.

Na Městském úřadě zjišťuji, že je tam výstava dětí z koncentračních táborů. Občas tam bývají krásné výstavy.

         

Jdu zpátky na Latrán a po 11. hodině vidím u divadla v pěší zóně dodávku s pivem, kus dál u hotelu Růže dodávku s prádlem. Nemají náhodou respektovat vjezd do 10 hodin?

        

Také potkávám zástupce Svědků Jehovových, kteří stojí na některých místech města. Nabízejí jejich časopisy v češtině i v jiných jazycích.

Pak se potkám se sousedy u kašny na náměstí a díváme se, jaké jsou v kašně peníze, myslela jsem, že vidím 100 Eurovku, ale asi to byla čínská bankovka.

Když jdu kolem cukrárny u soudu, podle letáku prodávají mléčné výrobky z rodinné firmy farmy Diviš z Chrášťovic.

U Domu dětí a mládeže jsou také vkusně zabudované kontejnery i na tříděný odpad, ale bohužel je to jen na 2 místech po městě blíže centru.

V 11.45 potkávám na Latráni paní z Plešivce, říká, že byla na hřbitově, teď už jde domů, protože je tu moc lidí. Taky zaslechnu od českých turistů slova: „Tady je to předražené jako v Praze.“

Jdu vrátit knížku do knihovny a paní říká: „Zítra nikdo nepřijde, protože jsou Slavnosti.“ Pán z kožařství: „Jestli nás máte rádi, o Slavnostech nechoďte.“

Večer jdeme do stánku s občerstvením k řece z druhé strany Pivovarské zahrady, je tu klid. Zítra má Zuzanka slíbené překvapení od majitele.

                

Kamarádka ze Šatlavské musela odejít, tak ještě jdeme za ní a vidíme zase u domu odpadky.

Když jdeme okolo domu na Latráni, je slyšet vrtání (před 21. hodinou). Když to natáčím, je klid. O kus dál v Radniční ulici jsou hudebníci.

V Šatlavské ulici je tak krásně.

U hotelu v Šatlavské ulici je zaparkované auto zaměstnance z hotelu, policie chodí po městě, tento zaměstnanec dostává pokutu za parkování.

Zuzance se líbí ve výloze kabelka, kdo ale má z běžných lidí na to si ji za 8 400,- Kč koupit. Mnohdy je to nekvalitní zboží. Prodejci využívají toho, že se lidi turisti s reklamací nevrátí. Například kámoška si koupila v jedné z těchto předražených obchodů boty a půjde je reklamovat.