21. 6. 2018 – Zuzanka slaví 9. narozeniny

Dnes Zuzanka slaví 9. narozeniny. Už od rána se moc těší hlavně na dárky. Po 7. hodině jedeme se Zuzankou autobusem do Větřní, jde do školy, já dělám dort na odpoledne. Vyzbrojeni všemi potřebnými věcmi, nasedáme do auta a málem odjíždíme bez podstatného dortu. Všechno ostatní jsme už nakoupili včera.

Jdeme ještě půjčit z knihovny CD a přesouváme se na Latrán. Když vše připravíme ven, popřejeme Zuzance, přítel už dřív, aby nebyl na kameře.

Potom dáme svíčky na dort a i když je teplo, fouká vítr a svíčky ne a ne zapálit. Šikovný soused nakonec pomůže a podaří se mu to. Když Zuzanka sfoukává svíčky, Asiatka jí přeje všechno nejlepší k narozeninám.

Kterému člověku se poštěstí, aby mu popřál k narozeninám Asiat. V paneláku se to zřejmě nestane.

Pak nám ještě soused pomáhá zapálit fontánu.

Když nás přítel fotí společně, Asiati ho obchází a omlouvají se. Uvědomím si, že je to poprvé, kdy se nám uhýbají.

Pak si Zuzanka rozbaluje dárky. Přišla i Petra s Evanem a s pejsky.

        

Děti od sousedů se taky přidaly k oslavě, nejvíc se jim líbil nafukovací sedací pytel, protože na něm mohly dovádět.

Ještě dala Julča Zuzance jako dárek sladkou berušku od paní z vedlejšího obchodu. Víťa jí dal obrázky, které namaloval a soused Adam kožený náramek.

Babička nejdřív nechtěla přijít kvůli kameře, ale nakonec přišla popřát i si s námi dát dort.

Kámoška ze Šatlavské ulice taky slibovala, že přijde, ale pak jsem se dověděla, že nechce být na kameře, ale dívala se na nás přes kameru, co děláme. Taky pomáhala připravovat na Slavnosti stánek s občerstvením u nich v domě.

 

Když jsme skončili, šly jsme se podívat na překvapení do stánku s občerstvením u řeky. Majitel vyzdobil slunečníky pomocí balónků.

Když jsme šly domů ve 20.30, už se začaly objevovat stánky na zítřejší Slavnosti.