16. den | Potápění v kašně jako Borat | Pavel Adventurer

Den začal focením. Prve došel Kuba, který spal asi jen o hodinu více než já a dohromady jsme hodin napsali asi jako prstů na jedné ruce. Takže jsem si ty ruce při příchodu hned podali.

Po Kubovi přišel další fotograf Roman. Ten měl ještě lepší nádobíčko v podobě nějakého super klasického foťáku. Byl ještě trochu náročnější a chtěl si mně vyfotit i s tou pneumatikou. Tu jsme po chvíli sehnali.

Pneumatika se ostatně hodila na další akci – Koupačka v kašně jako borat. Byl jsem totálně unavený, což bylo o to těžší vystoupit ze zóny komfortu.

Když jsem však vyšel z radnice v boratkách, tak mně hodně uklidnili kolem procházející děti od Bartoňových a tím, že se semnou jako jediní bavili na rozdíl od dospělých lidí, kteří jsou více uzavření a pociťuji stud za něco, co je jenom myšlenka vštěpená od mládí a navíc není jejich. Dětem se líbilo jak mám velké kolo.

Akce se nakonec podařila na jedničku až na to, že jsem při ponoru ztratil potápěčské brýle, které jsem museli později vylovit.

Paradoxně to nevyvolalo žádné pozdvižení nebo jsem se o něm nedoslechl, tak jako když jsem šel v boratkách od vody po krumlovské čtvrti Latrán. Vtipné bylo, že jsem v boratkách procházel nejen kolem policejních aut ale i policisty, který plnil své povinnosti a zrovna pokutoval čínského přestupníka.