Den 5.- neděle

Neděle je u nás odpočinkový den. Ráno jsme si nakoupili snídaní v místním malé prodejně přímo na Latránu (po zbytek pobytu a předešlých peripetiích, to bude asi jediná prodejna, kterou budeme navštěvovat 🙂 ). Po snídani jsme zavítali do místního kostela na mši. Docela nás překvapilo, že byl kostel plný lidí. Zpět k domovu jsme to vzali přes ulici Širokou, kde si Majda zahrála dvě šachové partie, mmj. obě vyhrála. Tímto vyzývám všechny, kteří si chtějí zahrát šachy s Maruškou, mají možnost od 16.8., protože do té doby bude na Mistrovství EU v šachu, tak trénujte a určitě se nebojte přijít.

Po obědě nás navštívila nečekaná, ale velmi milá návštěva z Trutnova. Je milé, když tak daleko potkáte někoho koho máte rádi.

Na večer jsme měli domluvenou prohlídku města s místními občany v čele s paní Braunovou. Bylo to velmi zajímavé a poučné. Stejně jako bylo zajímavé povídání paní Braunové, byli zajímavé reakce místních na projekt unes-co. Smutné je, že ti co nejvíce remcají, mají nejméně informací, a když už nějaké mají, tak zkreslené.

Je právě 22:22 hod a je tu velmi nečekané ticho. Až je to podezřelé (doufám, že se tu neděje nějaká apokalypsa, a my o ní nevíme 🙂  )