Den 9.- voda, židle, tma a ticho pro všechny

Dnes jsme se rozhodli udělat dva pokusy s turisty. Jsme názoru, že v centru města chybí lavičky, ty které tu jsou, se nacházejí blízko stánků s trdelníky, a vzhledem k tomu, že se v oněch místech nachází obrovské množství včel, moc dobře si tu neposedíte. Po ulici Latrán jsme rozmístili židle. Pokus se vydařil, židličky byly neustále obsazeny. Češi se trochu ostýchají, přece jenom kuchyňská židle vypadá na ulici podezřele. Zkusili jsme turisty vybídnou nápisem na židli „Jsi -li unaven, posaď se“, Češi opět byli v rozpacích ještě víc, ale ve všech to vzbudilo milý úsměv na rtech. Závěrem, opravdu tu není místo, kde se posadit, odpočinout si s dětmi, nakojit, přebalit.

Odpoledne jsme byli na náměstí. Náš druhý podmět vycházel z toho, že ve městě nejsou pítka na vodu. Nakoupili jsme kelímky a vodu. Chodila jsem s dětmi mezi turisty a nabízeli jsme jim pití. Vydrželi jsme necelou hodinu, protože venku bylo opravdu na zdechnutí. Za necelou hodinu jsme rozdali cca 15 kelímků vody. Postřeh, tak jak jsou lidé z Asie hraví, tak jsou nedůvěřiví k jídlu a pití. Kelímek si vzali více Češi a Němci než Asiaté. Někteří byli opravdu vděční, okamžitě se ptali, kde se dá voda koupit, ne všichni chtějí sedět v restaurací a každý si chce vzít vodu s sebou. Další mezera v systému.

Odpoledne přijela kamarádka s rodinou , podvečer jsme trávili na ulici Široká v bazénku.

Večer-hrůza! Tak se zas rozjíždí prodloužené víkendy a s tím spojený nálet na Krumlov. Dnes jsem spala v obýváku-okna směřují nad pizzerii a druhé nad bar. Do 24:00 ruch jak ve tři odpoledne. Na rohu je veliké pouliční osvětlení-světlo jak ve dne. To se opravdu nehodí. NIKOMU SE NEDIVÍM, ŽE TU NEBYDLÍ!!!!