Den 15.-Odjezd Jánských

Jak již psali Kyselkovi, den jsme začali piknikem na Latráně. Byl to tak silný zážitek, že se o něj musím podělit i já 🙂 Popravdě, na pikniku jsem byla jen jednou v životě (v Polsku, kdy si chytíte pstruha a hned před vámi jej upraví a vy si pak užíváte krásné odpoledne s rodinou Chejnovou 🙂 )Nikdy jsem neměla potřebu sedět na zemi a jíst. Celé léto trávíme na vesnici, často jezdíme na chalupu do Orlických hor, přírody mám kolem sebe až až, spíš vyhledávám pohodlí, jak si sednout v pergole či ke stolu než na zem. Na celé této snídani se mně velice líbila uvolněná atmosféra, přátelství, které zde vzniklo, stmelení u jídla. Bylo to pěkné ráno. Dokonce za námi přišla cizinka, že je to velmi milé, zda jsme jedna rodina, a jestli něco slavíme, atd.?

Dopoledne i odpoledne si holky tak pěně hrály, že jsem neměla potřebu je přemlouvat, aby jsme chodili někam jinam. Ani jsem se nedívala na denní rozpis jestli máme být na náměstí nebo na Latránu. Jsem ráda, že jsou tu holky už jako doma. Včera jsem jim oznámila, že jsme v půlce. Reakce byla bouřlivá, ve smyslu:“ né, to snad né, vždyť jsme teď teprve přijeli.

LUCIKO, ROZPUSŤ SVOJE VLÁSKY.

 

Někdy si říkám, proč mě sem vybrali. Jsem děsná pecka. Můj rajón je zde a nemám potřebu to objevovat dál.  Za řekou jsem byla jen jednou, když jsme byli s Mirkem nakupovat, a nebo když přijedou známí a jdu si pro ně na parkoviště ( to je hrůza, když to to tak píšu). Nic není černobílé a i já mám světlejší chvilky, takže v 18hod. beru kočár a vyrážím do ulic bez holek (ono taky kam chodit, a nedivte se tomu tiku co mám pod pravým okem, ostatní jsou v kině a já stojím u plotny, to je ale jiný příběh a námět na jiný projekt). S Mirdou jsme vyrazili do městského parku. Byla jsem nadšená. Krumlováci, máte to tu krásné.

 

Spousta z Vás místních nás tu nechce. Myslím, že je to dobře. Město je Vaše , nenechte si ho vzít, nikým ani ničím. Není Vás ale ani vidět ani slyšet, když se ale stmelíte a klidně i proti tomuto projektu nebo jiným projektům, můžete mít konečně své město ve městě. Bude Vás slyšet a uslyší Vás třeba i radnice, může vzniknout dialog a posun ke změnám, které si zajisté přejete.