Den 23.-opět zavařuji ovoce

Pro čtenáře je to již ohraná písnička, pro turisty je to pořád novinka. Opět jsem zpracovávala ovoce, které mně Mirek přivezl. Pro Turisty z Asie je to snad největší zážitek z celého Krumlova. Je moc vtipné sledovat jejich vyplašené a udivené výrazy. Ne snad nad tím, že někdo něco dělá venku, ale spíš co to dělá. Připomíná mně to výlety s dětmi do zoo, kdy je nejvíce zaujme turniket u východu. 🙂

Mirek s dětmi stihl ještě vyjížďku na Vltavě z Větřní do Krumlova. Zavezla jsem je autem, domů přijeli asi půl hodiny po mně. Neuvěřitelná zácpa na silnici. Pokud to tak míváte běžně, tak to Vás lituji. Deset kilometrů jsem jela skoro hodinu!

Odpoledne Mirek odjížděl opět domů do práce. Pěšky jsme se vydali na autobusové nádraží, do 15 minut se tam člověk z centra dostane. Jsem zvyklá mít u domu auto, a to potom zaparkovat na autobusovém nádraží. Holt, život v centru má své úskalí.

Kolem třetí hodiny jsem čekala vzácnou návštěvu z radnice. Přišel mě navštívit místostarosta -pan Herman. Bylo to moc milé setkání.Naťukla jsem myšlenku, že mně tu chybí společenské centrum. Kde se scházíte občané? Kde si můžete pronajmout obecní prostory k oslavám, večírkům? Kde si můžou maminky hrát s dětmi, pokud je nepříznivé počasí? Nechybí Vám tu něco takového? Byly by tyto prostory využívány? Nelze počítat, ze strany radnice, s výdělkem, ale se službou pro občany.