Den 27.-děti si hrají

Dopoledne jsme strávili na náměstí. Celý červenec jsem se připravovala do Krumlova tím, že jsem vypisovala zajímavé hry pro děti. Dokonce jsem si koupila encyklopedii her do města. Tak 27.8. bylo potřeba do ní sáhnout 🙂

Kupodivu to mě i děti velmi bavilo a opravdu jsme se zabavili. Hráli jsme hry na rádio: děti jsou rádia, já si jdu vybrat do obchodu a postupně je zapínám. Každé zapnuté rádio (dítě), hraje, mluví, zpívá, podle toho co zrovna vysílá. Nakonec si vyberu to nejlepší, dotyčné dítě se se mnou vymění a bude zase pro změnu ono tím, kdo si bude vybírat.

Další hra se jmenovala „Přijela babička z Číny, to mně přišlo velmi vtipné vzhledem k tomu, kolik je tu lidí z Asie. Upozorňuji, že tuto hru jsme nevymysleli, ale opravdu vyčetli v encyklopedii. Takže vyvolávač zavolá:“Přijela babička z Číny, přivezla škopíček špíny a v ní plavalo písmenko K. Děti se rozeběhnou, a hrají na honěnou, domeček je vše co začíná na písmenko K.

Třetí hra se jmenovala „Na čem pojedeš“. Děti měli přiděleny názvy zvířat, jedno z nich nevědělo jaké máme zvířátka ani jaké zvířátko je ono samotné. Neznalého dítěte jsem se zeptali na čem pojedeš, pokud se trefil do někoho z nás musel ho dotyčný vzít na záda a oběhnout náměstí. Pokud se trefil při výběru do sebe samého, šel po čtyřech.

 

Odpoledne jsme odpočívali na Latránu. Měla jsem na návštěvě rodiče, a tak jsme si kafíčkovali a hráli karty před domem.